Energetische therapie

Energetische behandeling in het kort:

De energetische behandeling start eigenlijk al als ik contact maak met je bij binnenkomst.
Ik maak kennis met je niet alleen via je handdruk en je stem en je uiterlijk, dat ook, maar er is meer. In je energieveld zit jouw informatie en daar verbind ik me mee en zo krijg informatie via andere zintuigen, via een andere manier van waarnemen, helder waarnemen of via een verbinding met energieën die om je heen hangen. Misschien zijn het gidsen of overledenen, lichtwezens, energieën uit een andere dimensie.
Dus ik communiceer via dit energieveld  en de informatie die hierdoor wordt gegeven, de bewustwording hiervan,  is een heel belangrijk onderdeel van de genezing.
De behandeling zelf vind ook plaats in dit energieveld. Vlak boven of op het lichaam. Door aanraking,
Heling op lichamelijk en geestelijk en spiritueel niveau, kan plaatvinden door de energie te sturen daar waar heling nodig is.
Door de simpele aanraking met de juiste intentie en de juiste verbinding, kan je eigen energie weer gaan stromen en genezing ontstaan.

Onderdeel van de behandeling is het aanspreken van je eigen innerlijke wijsheid. Dat wat altijd al aanwezig was en is in jou.
Innerlijke wijsheidsgesprekken


 

Uitgebreidere uitleg:

Het lichaam heeft het natuurlijke vermogen zichzelf te genezen.
Wonden groeien dicht, bedorven voedsel wordt uitgestoten, ziektekiemen worden aangevallen, breuken helen. Dit op zich is eigenlijk al een wonder, maar wij vinden het  allemaal heel normaal.

In het lichaam bevinden zich energiecentra, de chakra’s, en energiebanen, de nadi’s of meridianen. Ook is ons lichaam omgeven door energie, de aura.
Verstoringen en blokkades in het energieveld tasten het zelfgenezende vermogen aan en kunnen leiden tot ziekte.

In het oude China en India van duizenden jaren geleden hield men zich al bezig met het in evenwicht brengen van het energie systeem in en om de mens om gezondheid en welzijn te bevorderen. In de vedische geschriften, wordt reeds gesproken over de chakra’s en ook de Chinese meridianenleer is al duizenden jaren oud. Gezondheidssystemen zoals de Ayurveda en  TCM zijn gebaseerd op dit principe van energie, de levensenergie.

Verloop
Tijdens een energetische behandeling maak ik verbinding met dit energieveld en verkrijg zo een beeld over de persoon en zijn energie systeem.
Gewoonlijk ga je geheel gekleed liggen op de behandeltafel, maar ook zittend kan de behandeling gegeven worden.
Ik houd mijn handen op of boven het lichaam, om zo verstoringen in het energieveld op te heffen en het zelfgenezende vermogen te stimuleren.
De kracht van de aanraking wordt in de westerse wereld onderschat. Maar een moeder neemt automatisch de pijn weg bij haar kind door aanraking en iemand die angstig is vindt het meeste rust door een hand, een arm, contact met een medemens, of dier,  en zelfs een boom.
Thuis aug 2013 032 B

Bijwerkingen
Een energetische behandeling brengt rust en ontspanning.
Het kan zijn dat je warmte voelt, druk voelt, slaperig wordt, onbewuste spiertrekkingen krijgt, of wellicht voel je helemaal niets.
Er zijn geen bijwerkingen aan deze behandelingen, klachten kunnen wel  korte tijd verergeren voordat er verbetering optreedt.
De behandelingen kunnen heel goed plaats vinden, naast reguliere therapie bij een arts of specialist.

Wanneer?
Wanneer is deze behandeling geschikt?
Eigenlijk bij vele uiteenlopende soorten klachten en vragen,  zowel op lichamelijk als geestelijk gebied en spiritueel gebied
Hieronder een opsomming van veelvoorkomende lichamelijke en geestelijke klachten:

 • Gewrichtsklachten,
 • Maag- en darmklachten                                                                                                     chakra systeem
 • Ontstekingen
 • Fybromyalgie
 • Huidaandoeningen
 • hoofdpijn
 • rugklachten
 • Vermoeidheid
 • Depressie
 • Burn out
 • Angstklachten
 • Verslavingen
 • Obsessies
 • Rouw
 • slapeloosheid
 • etc.

Maar ook bij : levensvragen, zingevingsvragen, hooggevoeligheid, persoonlijke en spirituele ontwikkeling, energetische zuivering en bescherming,

Belangrijk is dit: Het is jouw leven, jouw lichaam. En daarom is het zo van belang naast de behandeling ook een verandering aan te brengen in gedrag, leefstijl en denken. Dat er  een nieuwe manier van denken, van leven,  van zijn komt, een bewustzijnsverandering, zodat de mens gaat leven volgens de weg van de ziel. Zodat je je eigen pad volgt en niet dat van iemand anders, en dat je je met niemand vergelijkt omdat jij jij bent.

 

Spread the love

Reactiemogelijkheid is gesloten