Gesprek en reflectie

Men komt normaal gesproken bij mij met een probleem, vraag  of klacht, geestelijk, emotioneel, spiritueel of fysiek.

Mijn consulten zijn een combinatie van gesprek, energetisch werk en spiritueel werk. Ik werk met oa jouw energieveld, en de informatie die daarin te vinden is. Er kunnen op energetisch niveau helingen plaatsvinden en ik laat me leiden door mijn intuitie,  helderzien, helderhoren en helder voelen, helderweten,  en verbind mij met de lichtwezens die mij begeleiden, die inzicht geven en die helen.

De gesprekken zijn altijd filosofisch van aard. Dat wil zeggen, we gaan vragen en zoeken naar jouw zijn, jouw antwoorden, jouw wijsheid. Daarbij kan het zijn dat we de kennis uit de filosofie, mythologie, religie  aanhalen, eruit putten , gebruiken,ernaar verwijzen. Maar we zijn bezig met wijsheid.

In onze samenleving hebben we, uiterlijk gezien,  alles om een goed leven te kunnen leiden, een dak boven ons hoofd, voldoende voeding, vrije tijd, een bepaald mate van welvaart, over het algemeen. Toch heerst er grote armoede, geestelijk armoede. En om die armoede op te heffen moet je ontevreden zijn, en dit ook beseffen. Niet begraven onder allerlei oppervlakkigheden, maar op zoek gaan naar het hoe en het waarom in jezelf, door vragen te stellen. En het lichaam weerspiegelt dit , dus als we weten te luisteren naar wat het lichaam ons vertelt, kunnen we ook veel over onszelf leren, en gezondere mensen worden.
We kunnen allerlei levensvragen of crisissen tegenkomen, die ons kunnen terugleiden naar ons ware zelf, áls je de moed hebt;

Is dit alles, wat is de zin?
Hoe moet ik leven in deze wereld?
Ik weet niet wat voor werk ik moet doen. Ik vind mijn baan vreselijk.
Ik voel mij mislukt.
Ik voel me eenzaam.
Ik heb relatieproblemen
Ik voel me jaloers.
Ik ben ernstig ziek.
Mijn man/vrouw/kind is dood, ik kan niet verder.
etc.

 

Belangrijke levensvragen, waarvoor geen pasklare antwoorden zijn en die vragen om verdieping en aandacht.
De bedoeling van het gesprek is inzicht te krijgen in jezelf.
Inzicht in je handelen, je gedrag, je denken. inzicht in wie je bent, kortom: Zelfkennis.
Wat denk je over jezelf, over de ander, het leven en is dit waar? Hoe weet je dat?
Wij denken constant maar dat wat er werkelijk toe doet, de dingen van het hart, kan men die benaderen of oplossen met het denken?
Door vragen te stellen kun je inzicht krijgen, bewust worden van onbewuste gedachten en patronen om deze uiteindelijk los te laten em het anders te doen.

“There are no problems apart from the mind”

Spread the love

Reacties zijn gesloten.