Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde is nogal een breed begrip.
Ze heeft in ieder geval een holistische visie. Het genezen van de mens, niet alleen het lichaam, maar de drie eenheid van lichaam, ziel en geest.

De vraag naar de oorzaak en het voorkomen van ziekte staat centraal, naast het op weer op gang brengen van het natuurlijke vermogen van het lichaam, zichzelf te genezen.
Zorg je goed voor jezelf? heb je voldoende beweging, gezonde voeding, gezonde omgeving, goede relaties?  Leef je volgens je zielsbestemming ?  Luister je naar je lichaam? Het lichaam heeft zijn eigen intelligentie, en het is belangrijk te luisteren en ook te communiceren met je lichaam. Heb je lichaam lief, Heb jezelf lief.

De natuurgeneeskunde kent veel verschillende werkvormen,  zelf ben ik energetisch therapeut en maak verder gebruik van verschillende andere disciplines. Klik hier voor informatie over mijn werkwijze.

Energetische therapie valt onder de complementaire zorg en kan gewoon naast evt. reguliere behandeling plaatsvinden. Maar om verder te gaan dan symptoombestrijding is het van belang om alle aspecten van ons mens-zijn te onderzoeken.
Ware gezondheid overstijgt het zuiver lichamelijke aspect en behelst de eenheid van lichaam ziel en geest.

When the mind is healthy, vital and vigorous, then feeling will be heightened and will be extremely sensitive. Then the body, with its own natural intelligence which hasn’t been spoiled by habit and taste, will function as it should. ”

J. Krishnamurti

Spread the love

Reacties zijn gesloten.